maandag 22 september 2014

Koekjes van eigen deeg..


Ingrediënten:
-       125 gr. Margarine (of roomboter)
-       250 gr. Bloem (en extra, om te bestuiven)
-       75 gr. Witte basterdsuiker
-       1 zakje vanillesuiker
-       1 ei


Hoe het moet
Stap 1: Doe de boter samen met de bloem, de vanille suiker en de witte basterdsuiker in een kom. Meng alles door elkaar, je krijgt nu een soort kruimelige massa.
Stap 2: Voeg het ei toe en daarna kneed je alles tot elkaar.
Tip: bestuif je handen van te voren met wat bloem, dit voorkomt dat het deeg aan je handen blijft plakken. Ga net zo lang door tot je een bal van het deeg kan vormen, en alles goed gemengd is. Leg hierna het deeg een uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de boter weer hard wordt, en het straks makkelijker te verwerken is tot vormpjes.
Stap 3: Nu komt het deel waar kinderen leuk mee aan de slag kunnen: het uitsteken van de koekjes uit het deeg! Rol het deeg uit op het aanrecht (wat je eerst met bloem heb bestrooid). Gebruik daarna leuke vormpjes om koekjes mee uit te steken.
Stap 4: Bak nu de koekjes op 180 graden in ongeveer 15 minuten gaar. Wacht daarna nog wel eventjes tot ze afgekoeld zijn met versieren! 
Wij hebben ze versierd met roze smelt chocolade en suiker decoraties.
Heel erg veel plezier met bakken en snoepen!

2 opmerkingen: