zondag 12 oktober 2014

Lekker verantwoord!


Zelfgemaakte bananen/kokosbrood.. een heel verantwoord lekker tussendoortje.
Ik heb dit brood in de gezonde versie gemaakt, dus niet met suiker en boter!

Recept:
  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 2 eieren
  • 6 el zonnebloemolie
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten
  • rozijnen
  • kokos
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag.
  3. Verpulver de havermout in je keukenmachine tot meel.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  7. Roer tot slot de ongebrande noten en rozijnen erdoor.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 50-55 minuten af.
  9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster.
  12. Lekker een beetje kokos erover en smullen maar!


2 opmerkingen:

  1. Dat ga ik eens proberen echt maar kan ik die dadels door iets anders vervangen gelijk gedroogde abrikozen ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tuurlijk kan dat, je kan er in doen wat je lekker vindt! Cacao met abrikoos, ook lekker!! Succes ermee

    BeantwoordenVerwijderen