zaterdag 13 december 2014

Chocolaaaaa!

Mijn zoon is gek op chocoladetaart! Tja wie niet.. en omdat het vandaag zijn verjaardag is heb ik er vanochtend een gemaakt!
Ik heb hem natuurlijk ook gegeten vandaag en hij was overheerlijk! 


Hier het recept:

  • 2 tabletten pure chocolade (a 100 gram), dus 200 gram in totaal
  • 225 gram zelfrijzende bakmeel
  • 100 gram boter
  • 4 el cacaopoeder
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 beker slagroom
Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. Bekleed daarna de bodem van de springvorm met bakpapier. De zijkanten invetten met boter, zodat de taart straks extra goed loslaat. Zeef vervolgens het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom. Zet dit even aan de kant. Verwarm vervolgens de suiker, boter, de helft van de pure chocolade (100 gram) en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de gecondenseerde melk toe. Verwarm alles op laag vuur tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de kom met het bakmeel etc. Roer het vervolgens door tot een stevig geheel. Klop daarna de twee eieren los en voeg deze ook toe. Roer het vervolgens nog goed door.

Schenk het mengsel in de bakvorm en bak hem ongeveer 55 minuten in het midden van de oven. Je kunt door middel van een satéprikker controleren of hij goed gaar is. Steek hem in het midden en als hij er droog uitkomt, dan is de taart goed. Terwijl de taart aan het bakken is, doe je de rest van de pure chocolade en melkchocolade in een kom. Verhit de slagroom tot kook, schenk dit vervolgens in de kom erbij en laat de chocolade smelten. Als dit is gebeurd, klop je daarna met een mixer alles tot een glanzende massa. Zorg er dus voor dat het een beetje dikkig wordt. Laat daarna het chocolademengsel opstijven op kamertemperatuur. Neem de taart uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen in de bakvorm. Na een half uur haal je de taart uit de vorm en laat hem vervolgens nog anderhalf uur goed afkoelen. Als dit gebeurd is snijd je de taart horizontaal doormidden. Bestrijk daarna de bovenkant van beide helften met het chocolademengsel. Leg deze daarna weer op elkaar. Ten slotte maak je er één geheel van door het ook aan de zijkanten te bestrijken. En dan ben je klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten