donderdag 30 oktober 2014

Bake a cupcake!


Ik bakte deze lekkere cupcakes voor mijn verjaardag, makkelijk en leuk om te maken en een feest op tafel! Hier het recept voor 12 cupcakes:
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
- 2 eieren op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats het rooster in het midden van de oven.
Zet het cupcakeblik met daarin de papieren vormpjes klaar.
Snij de boter in kleine blokjes, doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe, mix de boter en suiker goed door elkaar totdat er een lichte luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Het is belangrijk dat alles op kamertemperatuur is, hierdoor wordt je beslag luchtiger! Voeg nu beetje bij beetje de bakmeel toe en als laatste voeg je de melk toe, mix alles nog eens 1 minuut goed door op middelhoge snelheid tot een luchtig en glad beslag.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol en bak de cupcakes 20 a 25 minuten in een oven van 170 graden. Met een houten prikker kun je controleren of je cupcakes gaar zijn, als de prikker droog is zijn ze goed, mocht de prikker kleverig aanvoelen laat ze dan nog even 5 minuten doorbakken..
Laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren!

De frosting:
- 45 gram bloem
- 245 ml melk
- 200 gram roomboter
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract

In een pannetje breng je de bloem en melk rustig aan de kook, continue blijven roeren anders brand het aan en klontert het. Na 5 minuten is het beslag dik genoeg, schep het beslag in een kom en doe er plastic folie op, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen in een andere kom de boter flink luchtig, doe er beetje bij beetje de poedersuiker bij en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd doe je de afgekoelde melk/bloem mix erbij en mix daarna nog 5 minuten op middelhoge snelheid. Mocht je de frosting te dun vinden doe er dan poedersuiker bij! Voor gekleurde frosting mix je wat kleurstof erdoor, afdekken met plastic folie en minimaal 15 minuten in koeling laten staan.

Voor het decoreren kun je je fantasie de vrije loop laten gaan, er is van alles te koop. Met de spuitzak spuit je een feestelijke toef op je cupcake!


  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 Gram kristalsuiker
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.nFcbor8y.dpuf

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten