maandag 20 oktober 2014

Gezonde Worteltjestaart!



Wat heb je nodig voor de worteltjestaart:
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram speltmeel
- 400 gram wortels (geraspt)
- 2 bananen
- 10 dadels
- 75 gram walnoten/pistache noten
- 4 eieren
- 75 gram kokosolie
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- Vleugje limoensap
- Mayple syroop

- In een pannetje smelt je de kokosolie. Ook bak je hierin kort de ontpitte dadels zodat deze door de warmte wat beter de smaak afgeven.
- In de keukenmachine (of met de handmixer) begin je met het ‘natte’ mengsel. Je doet de warme dadels en kokosolie in de machine en voegt hier de bananen in stukjes, eieren en walnoten aan toe en je mixt dit tot een plakkerig deeg. Hierna voeg je hier de geraspte wortels aan toe zodat dit vermengd wordt met het mengsel. Ook voeg je hier vervolgens wat limoen sap aan toe voor de smaak.
- Het droge mengsel maak je in een andere grote kom door amandelmeel, speltmeel, koekkruiden en bakpoeder met elkaar te mengen.
- Aan de kom met het droge mengsel schep je langzaam het natte wortelmengsel bij. 
Je mengt dit met een mixer of met een garde tot een fijn mengsel van alle ingrediƫnten bij elkaar.
- Doe de mix in een cakevorm en bak dit voor 30 minuten in een op 175 graden verwarmde oven.

Topping:
- 150 gram roomkaas
- een vleugje maple syroop (totdat je hem zoet genoeg vindt)
- vleugje limoensap

 - Doe in een kom de roomkaas en maple syroop en voeg hier wat limoensap aan toe. Mix dit tot een luchtig geheel.
- Als de worteltjestaart uit de oven komt en wat is afgekoeld (1 uur laten staan) dan smeer je hier de topping op. Wat garnering (geraspte limoen en gehakte pistache nootjes) erop en klaar is de taart, smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen